Minister Weyts voorziet 3 miljoen euro voor zandsuppletie in De Haan

© JVM
Redactie KW

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) voorziet 3 miljoen euro voor het opspuiten van zand in De Haan. Dat meldt de badstad woensdag en is bevestigd door het kabinet van de minister. De suppletie is nodig na enkele stormen.

De kust werd de afgelopen weken enkele keren geteisterd door springtij in combinatie met een strakke zeewind. Die combinatie is nefast voor het zand op de stranden. Het zand spoelt weg waardoor er zelfs zandkliffen ontstaan. De stranden moeten hersteld worden want ze zijn noodzakelijk in het kader van de kustveiligheid.

“We moeten afwachten of de voorjaarsstormen nog meer schade zullen aanrichten, maar minister Weyts heeft alvast toegezegd dat er in februari op het strand van De Haan extra zand zal worden aangebracht voor een bedrag van drie miljoen euro”, aldus burgemeester van De Haan Wilfried Vandaele. “Er is in februari een onderhoudssuppletie gepland in De Haan om de veiligheidsbuffer van het nodige zand te voorzien“, bevestigt het kabinet. Er is op dit moment nog geen zicht op andere kustgemeenten waar er ook klifvorming was, zoals onder meer in Bredene.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier