Minister Tommelein huldigt de 1.000ste energielening in de Westhoek

Minister Bart Tommelein. © Belga
Redactie KW

Via de Vlaamse overheid kan je sinds 2011 een energielening aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Deze energieleningen kunnen in de Westhoek lokaal aangevraagd worden: bij de woonwinkels, de diensten wonen van de gemeente en de OCMW’s. Dit onder coördinatie van Energiehuis Energielening Westhoek. Marieke Cloet, voorzitster van de stuurgroep van Energielening Westhoek, is verheugd om aan te kondigen dat de kaap van 1.000 energieleningen werd bereikt voor het grondgebied van de Westhoek.

De meeste leningen werden aangevraagd voor het plaatsen van dakisolatie, HR-ketel en HR-glas, niet toevallig de drie doelstellingen uit het Energierenovatieprogramma 2020. Sinds midden 2015 is het ook mogelijk om een energielening aan te vragen voor de installatie van zonnepanelen, een mogelijkheid waar ondertussen al veel mensen gebruik van maakten.

Rentevoet van twee procent

De Energielening van de Vlaamse overheid is er voor iedereen, er is geen inkomens- noch leeftijdsbeperking van kracht op deze leningen. De standaard vaste rentevoet is twee procent, kwetsbare mensen kunnen zelfs renteloos lenen. Bovendien zijn aan deze leningen geen andere kosten verbonden.

De 1.000ste Energielening werd verstrekt aan mevrouw Nouwynck uit Kortemark. Zij mag een geschenkenmand en een ruiker bloemen in ontvangst nemen uit de handen van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Ze vroeg een lening aan voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van haar woning. Bart Tommelein: “Energieleningen zijn hét middel om huizen energiezuinig te maken en investeringen in hernieuwbare energie mogelijk te maken. De energiefactuur daalt en de waarde van de woning stijgt onmiddellijk. Ik ben dan ook blij om hier vandaag de 1.000ste energielening in de bloemetjes te kunnen zetten.”

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier