Minister Schauvliege weigert milieuvergunning windmolens in Moorslede

Redactie KW

Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft het beroep dat Westwind Boreas aantekende tegen de weigering van de milieuvergunning, ongegrond verklaard.

Westwind Boreas uit Kuurne tekende eind januari beroep aan tegen de weigering van de milieuvergunning voor de inplanting van negen windmolens in Moorslede. Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft dat beroep geweigerd. Volgens de actiegroep ‘Geen Windmolens in Moorslede’ werd het ministerieel besluit eerder deze week getekend. De actiegroep is alvast tevreden met die beslissing.

“De inzet van onze groep heeft goede vruchten afgeworpen. Het dossier van de gemeente was ook heel degelijk onderbouwd. Wij geloven dat de kans klein is dat Westwind die beslissing nog zal aanvechten”, vertelt Martin Desimpel van de actiegroep. “Dit is een voorbeeld van samenhorigheid over de partijgrenzen heen.”

Het bedrijf uit Kuurne maakte eind augustus 2013 bekend dat het negen windmolens wilde aanplanten in het open gebied tussen Moorslede en Slypskapelle. Die bekendmaking werd gevolgd door massaal protest van de actiegroep ‘Geen Windmolens in Moorslede’. Na het negatief milieu- en stedenbouwkundig advies van het gemeentebestuur volgde ook de provincie dat standpunt.

Westwind Boreas kan na de weigering van minister Schauvliege nog naar de Raad van State stappen. (AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier