Minister Schauvliege trekt 114.000 euro uit voor containerpark in Beernem

Redactie KW

In Beernem wil de gemeente een diftarcontainerpark uitbouwen.

Joke Schauvliege, Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw, zal het nieuwe containerpark van Beernem financieel steunen. “We maken met de regering werk van een duurzame kringloopeconomie, onder meer via het verwerken van afval tot nieuwe grondstoffen”, aldus de minister. “Containerparken spelen hierin een belangrijke rol. Zij organiseren het afvalbeheer voor een of meerdere gemeenten en kunnen op die manier op grotere schaal de nodige impulsen geven tot het recycleren van afval.”

114.000 euro

In Beernem wil de gemeente een diftarcontainerpark uitbouwen. Via toegangsregistratie en weging zal voortaan via het diftarsysteem voor de verschillende afvalstromen worden nagegaan hoeveel er wordt binnengebracht en welke tarieven van toepassing zijn. Dit ‘vervuiler-betaalt’-principe vormt de basis van het Vlaamse afvalstoffenbeleid. Minister Schauvliege voorziet voor deze realisatie een financiële ondersteuning van 114.000 euro. Het containerpark zal een oppervlakte van 2.742 vierkante meter omvatten.

Joke Schauvliege: “De gemeente Beernem wil via de uitbouw van een diftarcontainerpark werk maken van het duurzaam afvalbeleid dat ik in Vlaanderen nastreef. Ik ondersteun daarom graag de plannen van het bestuur met een subsidie van 114.000 euro.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier