Minder overstromingsgevaar dankzij nieuw stukje Heulebeek

Op dit kaartje is de bypass richting Tinekeswijk aangeduid (rode stippellijn). De dikke rode lijn links is de Warande met ernaast de spoorlijn.
Redactie KW

Op maandag 19 februari beginnen de werken voor een bypass op de Heulebeek. Daarvoor komt er een koker onder de spoorweg Brugge-Kortrijk en onder de straat Warande.

Tussen februari en mei wordt ter plaatse een betonnen koker gemaakt. Tijdens deze periode wordt het treinverkeer niet onderbroken en blijft ook de Warande open voor het verkeer. Vanaf eind mei gebeuren dan voorbereidende afgravingen bij het spoor, om dan in het weekend van 23 en 24 juni de koker onder de sporen te kunnen schuiven. Het treinverkeer zal er onderbroken worden. Tussen eind mei en midden oktober moet in de Warande ter plaatse de weg heraangelegd worden.

Door de bypass creëert men een nieuw stukje Heulebeek die daardoor bij hevige regenval meer water kan verwerken, met minder overstromingsgevaar als gevolg. Langs de bypass is ook een wandelpad gepland in het kader van het toegankelijk maken van de Heulebeekvallei voor wandelaars tussen Warande en Heule-Watermolen. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier