Milieuvergunningsaanvraag Afbraak-en grondwerken Karl D’Haene ingetrokken

Enkele buurtbewoners aan de achterkant van de betrokken site. © AD
Redactie KW

De Provinciale milieuvergunningscommissie in Brugge heeft de milieuvergunningsaanvraag van Grond-, Afbraak- en Betonwerken Karl D’Haene NV uit Kaster (Anzegem) voor de vroegere textielsite Reynaert/Pouleyn in de Beukenhofstraat in Vichte (Anzegem) negatief geadviseerd. Daarop trok het bedrijf zijn milieuvergunningsaanvraag in.

703 bezwaarschriften werden er ingediend door de omwonenden van de site. Zij zijn dan ook enorm opgelucht dat de vergunning werd ingetrokken. “We zijn ongelooflijk opgelucht dat we onze woonomgeving hebben kunnen veilig stellen. Een grond- en afbraakwerkenbedrijf heeft toch geen plaats in een woongebied. Onze woonomgeving zou er volledig anders hebben uitgezien. Er zou een breekwerf komen! Daar komt enorm veel lawaai- en stofhinder bij kijken.”

De site zou omgeven worden met 5 meter hoge muren. “De volledige omgeving zou last hebben van het zware vrachtverkeer dat het met zich mee zou brengen. Kinderen fietsen hier langs de weg naar huis en naar school. Dan is het gewoon geen veilige weg meer.” Volgens de bewoners heeft de gemeente bij deze zaak zijn verantwoordelijkheid niet genomen. “Zij moeten ons net beschermen. Ze hadden de bodembestemming van de site al lang moeten veranderen. Als je kijkt naar waar het gelegen is: dit hoort woongebied te zijn. We zijn dan ook gelukkig dat het bedrijf er niet komt,” aldus Frieda Depamelaere, spreekbuis voor de honderden omwonenden van de site.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier