Milieubewuste aanpak van Wienerberger levert Klimop.Award op

Redactie KW

De Kortrijkse producent van keramische bouwmaterialen speelt volgens Natuur.koepel vzw een vooruitstrevende rol op vlak van natuur en milieu.

Voor het zevende jaar op rij reikt Natuur.koepel vzw de Klimop.Award uit. De Klimop.Award gaat naar een bedrijf, organisatie of projectontwikkelaar die een vooruitstrevende rol speelt op vlak van natuur en milieu in Zuid-West-Vlaanderen. Natuur.koepel vzw wil hiermee de voortrekkers in de aandacht brengen en de ‘achterblijvers’ inspireren.

Drukkerij Desiere, verffabrikant Boss Paints, bio- en zelfplukboerderij ‘t Goed Ter Heule, Alpro Soya, Mobiel/Veloods vzw en VDAB West-Vlaanderen wonnen de prijs al eens. Dit jaar gaat de fel beheerde Klimop.Award naar de Kortrijkse producent van keramische bouwmaterialen Wienerberger.

Wienerberger houdt bij alles wat het doet rekening met het milieu. Het doet bijvoorbeeld een beroep op de binnenvaart voor een deel van de transportbewegingen. Verder hergebruikt het bedrijf productieafval, vermijdt het emissies, doet het aan waterzuivering, -hergebruik en energiebesparing. “Een terechte winnaar”, aldus Natuur.koepel vzw.

(LOO – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier