Milde straf voor man die paarden uithongerde in Torhout en Hooglede

Redactie KW

Een man uit Roeselare is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan verregaande verwaarlozing van paarden in stallen in Torhout en Hooglede.


Twee paarden kwamen om door ontbering. De schrijnende toestanden kwamen in januari vorig jaar aan het licht nadat een klacht binnenkwam bij de lokale politie Kouter. In een stalling langs de Kersouwkensstraat in Torhout troffen inspecteurs van de dierenbescherming een hengst, twee merries en een veulen in extreem erbarmelijke toestanden aan. De dieren leefden in vuiligheid en hadden geen voer of drinkbaar water.

Bevroren drinkwater

De dieren waren eigendom van Roeselarenaar Peter R. (48), die ook stalboxen huurde in de Flandria Ranch in Torhout en langs de Meiboomstraat in Hooglede. Ook daar volgden klachten van de staleigenaars over de wanpraktijken van Peter R., die zich echter van niets aantrok. De verwaarlozing ging zover dat zowel in de Meiboomstraat in Hooglede als in de Kersouwkensstraat in Torhout een paard omkwam door uitputting. In maart 2013 werden in de Kersouwkensstraat opnieuw verwaarloosde paarden aangetroffen: twee merries en doodziek veulen. Hun drinkwater was bevroren en ze hadden dringend medische verzorging nodig. De drie dieren werden in beslag genomen en naar het paardenasiel The Old Horses Lodge in Laarne gebracht. Peter R. beschikte in totaal over een tiental paarden, die niet in orde bleken met hun registratie.

Milde straf voor man die paarden uithongerde in Torhout en Hooglede


De man werd uiteindelijk voor de rechter gedaagd, maar daar kwam hij niet opdagen. De rechter hield rekening met zijn blanco strafblad en gaf hem slechts een geldboete van 1.200 euro. Vandaag zou de man nog steeds drie paarden houden in de Meiboomstraat in Hooglede.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier