Meer dan 400 vrijwilligers ruimen zwerfvuil op in Koksijde

De deelnemende verenigingen en 'hun buit'. © EDK
Redactie KW

Vorig jaar werd 1.750 kg zwerfvuil opgehaald in Koksijde door 174 vrijwilligers. Dit jaar waren er dubbel zoveel vrijwillgers op de afspraak.

Schepen van leefmilieu Albert Serpieters: “Dit jaar zijn we met meer vrijwilligers. Veel meer, ruim 400 vrijwilligers uit zestien verenigingen gingen op onze uitnodiging in om samen Koksijde zwerfvuilvrij te maken. Dat is een bijzonder sterk signaal dat het achterlaten van zwerfvuil niet wordt gewaardeerd. Ik wil dan ook iedere deelnemende vereniging expliciet bedanken voor hun medewerking”, klonk het.

“Laat het duidelijk zijn, de eerste resultaten van de actie in Koksijde bevestigen dat het zwerfvuilprobleem anno 2016 niet opgelost is. Onze teller staat momenteel op 1.812 kg zwerfvuil. Dat is vrijwel dezelfde hoeveelheid als in 2015. Toch moeten we jammer genoeg vaststellen dat we nog steeds geconfronteerd worden met al te veel drankblikjes die respectloos worden weggegooid op het openbaar domein. Zo werden dit jaar maar liefst 10 procent meer plastic flessen en drankblikken ingezameld in vergelijking met vorig jaar. Het meest bizarre stuk dat we in de natuur vonden was een hogedrukreiniger inclusief alle accessoires. De reiniger was bovenal niet defect. Wellicht ging het om een oud model.”

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier