Mediacampagne moet Bruggelingen ertoe aanzetten hun dak te laten isoleren

16/11/16 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:12

Een vierde tot een vijfde van de daken in Brugge is nog niet geïsoleerd en daar wil het OCMW verandering in brengen.

Mediacampagne moet Bruggelingen ertoe aanzetten hun dak te laten isoleren

OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V) zegt dat De Schakelaar, een vereniging die binnen het OCMW werkt rond sociale economie en in het leven werd geroepen om projecten rond rationeel energieverbruik uit te voeren, klaarstaat om Bruggelingen te helpen bij het isoleren van hun dak. Het plaatselijke communicatiebureau Cayman staat nu ook in voor een mediacampagne.

"Met deze campagne mikken we op een groot publiek, want er vallen nog heel wat daken te isoleren", aldus De fauw, die erop wijst dat haast en spoed in dit geval wél goed zijn. "Heel wat premies vervallen immers en tegen 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Iedereen die een ondertekende offerte heeft en een voorschot betaalt voor de laatste dag van dit jaar kan nog van de federale belastingaftrek van 30 procent genieten."

Schepen van Energie Annick Lambrecht (sp.a) wijst ook op de zeer korte terugverdienperiode van amper twee jaar. "In een goed geïsoleerde woning kun je tot bijna de helft van de verwarmingskosten besparen en er de CO2-uitstoot voor de helft mee inperken", onderstreept ze.

(SVV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!