Man uit Assebroek ‘wil euthanasie plegen’ na uitspraken van Joke Schauvlieghe

Minister Joke Schauvliege. © BELGA
Redactie KW

Volgens een persbericht zal Alain De Coessemaeker uit Assebroek een aanvraag tot euthanasie indienen door het ‘ondraaglijk lijden’ door de uitspraken van Vlaams Milieuminister Joke Schauvlieghe.

“Hiermee wens ik u in te lichten dat de heer Alain De Coessemaeker uit de Vondelstraat in Assebroek een aanvraag tot euthanasie zal indienen naar aanleiding van het ‘ondraaglijk lijden’ door de uitspraken van Vlaams milieuminister Joke Schauvlieghe”, klinkt het in een persbericht van Andy Vermaut.

Strijden voor bomen

“Joke Schauvliege stelde immers het volgende: ‘Een boom heeft ook altijd de functie gehad om gekapt te worden.’ Alain De Coessemaeker is hier werkelijk kapot van en ziet nu momenteel geen enkele uitweg meer, want als zelfs de minister van Leefmilieu dergelijke nonsens uitkraamt, dan heeft ook zijn leven en strijd die hij voor bomen voert, geen enkele zin meer”, aldus het persbericht.

Menswaardige uitweg uit maatschappij

“Zelf heb ik nog via klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje vrijwilligers geronseld om de grootste bomen te verplanten naar de bioboerderij van Anke Desender uit Zedelgem. Dat was een enorm hard labeur en hels karwei voor mijn vrijwilligers. Ik betreur momenteel de gang van zaken, omdat iemand die vecht voor het leven van bomen er nu zelf het bijltje wil bij neerleggen. Hij benadrukt mij dat dit voor hem de enige menswaardige uitweg is uit deze maatschappij, die geen respect heeft voor boomindividuen“, aldus nog Andy Vermaut.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier