Maandag eerste voorproefje van de lente

Redactie KW

Er is zondagmiddag veel bewolking waaruit vooral over de oostelijke landshelft af en toe lichte regen of motregen valt. Elders is het meestal droog maar het blijft zwaarbewolkt. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 5 graden in de regio zuid van Samber en Maas en 8 tot 11 graden elders.

Zondagavond valt er nog wat regen in de provincie Luxemburg. Zondagnacht is het overal droog. Later zijn vooral over het zuiden opklaringen mogelijk. De minima komen uit op 3 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden in de andere regio’s.

Maandag krijgen we een voorproefje van de lente. Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs blijft het droog met zonnige perioden. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen. De maxima schommelen rond 9 graden in de Ardennen en bedragen 12 tot 14 graden elders.

Dinsdag is er af en toe zon. Later neemt de wind en ook de bewolking toe, ‘s avonds en in de nacht gevolgd door wat regen of motregen. Woensdag en donderdag is het winderig, veelal bewolkt en het regent af en toe. Vrijdag verloopt meestal droog. In het weekend nemen de regenkansen opnieuw toe. Het blijft zacht bij een middagtemperatuur rond 10 graden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier