Maaltijdbedelers van het OCMW Avelgem gaan elektrisch

We zien hoofd dienst netten bij Eandis Luc De Weirdt, schepen Lut Deseyn, OCMW-voorzitster Trees Vandeputte, uitvoerders van maaltijden Caroline Depaemelaere, Linda Regnart en Jean-Paul Vanhoutte, OCMW-secretari Christine Debeurme, directeur van woonzorghuis Ter Meersch Veerle Beyaert en Gerry Van Gasse van de communicatiedienst van Eandis. © GBA
Redactie KW

De gemeente en het OCMW van Avelgem zetten in op vernieuwen en verduurzamen. Vrijdag ontvingen de maaltijdbedelers van het OCMW de sleutel van hun 100 procent elektrische wagen.

Vanaf nu zal de bedeling van de maaltijden zonder een CO2-uitstoot gebeuren. Een elektrische wagen is ook veel stiller, wat ten goede komt aan het lokale leefmilieu. Binnenkort, na de installatie van zonnepanelen op het woonzorghuis, wordt de wagen ook opgeladen met zelfopgewekte energie. Dit alles kadert binnen het burgemeestersconvenant, waarbij de gemeenten zich inzetten om de CO2-uitstoot met minstens 20 procent te doen dalen tegen 2020. Dagelijks, in de week, zal de wagen instaan om 65 maaltijden rond te voeren, wat ook neerkomt op dagelijks ongeveer 65 kilometer.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier