Lokale ondernemers kunnen voortaan landschapspark Bulskampveld zelf promoten

Redactie KW

Zo’n dertig ondernemers studeerden dinsdag af als gastheer of gastvrouw van het Landschapspark Bulskampveld. Als echte ambassadeurs verwelkomen ze voortaann de toeristen en recreanten in hun regio en tonen hen de troeven van het gebied.

Het Landschapspark is het grootste aaneengesloten bosgebied in West- en Oost-Vlaanderen en strekt zich uit over de gemeentes Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter. Begin dit jaar lanceerde Westtoer een oproep naar dynamische ondernemers om het Landschapspark Bulskampveld mee op de kaart te zetten. “Een dertigtal toeristische ondernemers, onder andere logiesuitbaters, restauranthouders en hoeveproducenten, stapten mee in dit initiatief.”, aldus gedeputeerde Guido Decorte, voorzitter van de Initiatiefgroep Bulskampveld.

Op verkenning in eigen achtertuin

De gastheren en -vrouwen ontdekten tijdens een opleiding van vijf halve dagen met excursies en workshops de troeven van de regio. Bovendien werden ze gestimuleerd om samen met collega-ondernemers toeristische arrangementen op maat van het Landschapspark te ontwikkelen.

“Vanaf nu kunnen toeristen en recreanten met alle vragen terecht bij de gastheren. Zij zullen in geuren, kleuren en smaken kunnen vertellen over het Landschapspark Bulskampveld en al haar facetten”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier