Landschapspark Bulskampveld krijgt nieuw onthaalpunt

Agnes Peil, Bart Naeyaert en kunstenaar Rik Beuselinck onthulden het kunstwerk onder het oog van de genodigden. © Foto Regi
Redactie KW

Op de grens met Oostkamp werd in de vallei van de Zuidleie een nieuw onthaalpunt van het Landschapspark Bulskampveld feestelijk geopend. Natuurgids Hugo Boden nam de honneurs waar en verwelkomde Agnes Peil, hoofd van de afdeling Bovenschelde en Waterwegen en Zeewegen NV, gedeputeerde Bart Naeyaert van het Regionaal Landschap en Lieven De Schampelaere, Natuurpunt.

Daarnaast waren er de nieuwe Oostkampse burgemeester Jan de Keyser (CD&V) en enkele schepenen aanwezig van Oostkamp en Beernem. De gasten kwamen bijeen aan de Vrije Basisschool Moerbrugge aan de Westdijk en fietsten tot aan de bunkersite, waar enkele toespraken werden gehouden.

Hugo Boden legde uit dat het kanaal Gent-Brugge de noordgrens van het Landschapspark Bulskampveld in de Vallei van de Zuidleie vormt. “Langs het kanaal ziet men verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Eén bunkersite werd onlangs ingericht voor recreanten, een project van het Regionaal Landschap Houtland en vzw Natuurpunt. Op de bunker is een reuzegrote vleermuis geplaatst, een kunstwerk van Beernemnaar Rik Beuselinck. Een kijkplatform boven op de bunker biedt uitkijk over de Vallei van de Zuidleie en het Beverhoutsveld. Een kort wandelpad leidt door bloemenrijk hooiland. Op de steiger aan de poel kan men een waterstaal nemen en het leven onder water ontdekken. Kinderen mogen klauteren op de bomen-micado. Vanaf 21 mei 2017 is de bunkersite voor het publiek geopend”, aldus Hugo Boden.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier