Kortrijk, Zwevegem en Spiere-Helkijn zamelen landbouwfolies in

We herkennen Stephan Beaucarne, Filip Decock, schepen Rudolf Scherpereel en de Zwevegemse burgemeester Marc Doutreluingne. (GF)
Axel Vandenheede

Stad Kortrijk en de gemeenten Zwevegem en Spiere-Helkijn slaan de handen in elkaar bij de inzameling van landbouwfolies.

Vorig jaar organiseerde Kortrijk voor het eerst een dergelijke actie. Rudolf Scherpereel (N-VA), schepen van Landbouw: “Uiteindelijk bleek de evaluatie heel positief. Ook de interesse en de opkomst van de landbouwers waren groot. Vandaar dat stad Kortrijk deze succesvolle actie bestendigt én meteen aan schaalvergroting doet, want de gemeenten Zwevegem en Spiere-Helkijn springen mee op de kar.”

Voor deze tweede inzamelactie werkt stad Kortrijk opnieuw samen met het bedrijf Beaucarne uit Kooigem. Nieuw voor deze editie is de samenwerking met het afvalverwerkende bedrijf Van Gansewinkel, meer bepaald de site van Moeskroen.

Inzamelweek

De transportkosten van de inzameldag worden onder de drie gemeenten verdeeld. Er zijn twee inzamelmomenten en -locaties. Op donderdag 10 maart is er tussen 8 uur en 16.30 uur een inzameldag bij Beaucarne in Doornikserijksweg 285 in Kooigem en van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart (van 8 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16.30 uur) vindt er een inzamelweek plaats Van Gansewinkel NV in de Rue de Rolleghem 381 in Moeskroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier