Kortrijk investeert in drie slimme vuilnisbakken in het winkelwandelgebied

Op de foto herkennen we van links naar rechts schepen van Openbare Werken Axel Weydts, schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn, Koen Ameye en Dirk De Geyndt, verdelers van ECOnX Benelux. © ICK
Redactie KW

De vuilnisbakken komen op de Grote Markt, op de Veemarkt aan de ingang van winkelcentrum K en op het kruispunt van de Lange en Korte Steenstraat.

De slimme vuilnisbakken werken met ECOnTOP, een perssysteem op zonne-energie. Door het afval samen te persen verdicht het tot zeven keer het volume. Zo worden overvolle vuilbakken vermeden.

De slimme vuilnisbakken zullen de netheid in het winkelwandelgebied bevorderen, zegt schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn. “Als ze te vol raken, wordt er een signaal via sms en/of computerbericht gestuurd naar de diensten die instaan voor de afvalophaling. Zo kan er tijdig geledigd worden, wat ten goede komt aan de nette aanblik in het winkelwandelgebied. Er wordt onderzocht op welke locaties er in de toekomst nog meer kunnen komen. Ook tijdens evenementen zouden deze extra ingezet kunnen worden.”

Kortrijk betaalt 19.721,79 euro voor de aankoop en de plaatsing van de vuilnisbakken. Daarnaast betaalt het jaarlijks 943,80 euro voor het onderhoudscontract en 871,20 euro voor de communicatiesoftware.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier