Kobe Desramaults pleit in Dranouter voor agro-ecologie

Redactie KW

Met ‘Voedsel Anders’ lanceert topchef Kobe Desramaults een initiatief ter ondersteuning van agro-ecologie. Hij deed dat zondag, in het kader van het culinaire publieksfestival ‘Krachtboer’ in thuishaven Dranouter. Zestien organisaties schaarden zich achter het initiatief.

Voedsel Anders wil via agro-ecologie de problemen in de landbouw integraal aanpakken. “Agro-ecologie combineert een ecologisch verantwoorde productie met een correcte vergoeding, respect voor de kennis en de ervaring van de boer, eerlijke handelsrelaties, een rechtvaardige toegang tot grond en aandacht voor de impact van ons handelen voor mensen wereldwijd”, klinkt het. “Een coalitie van zestien organisaties die een alternatief wil aanbieden voor de huidige landbouw”, aldus Jeroen Watté van Wervel. “Dit is breedgedragen, al willen we dit lanceringsmoment gebruiken om andere organisaties op te roepen om mee te doen.”

Deze organisaties zijn Wervel, BioForum Vlaanderen, EVA, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, Vredeseilanden, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels, Voedselteams, Velt, Oxfam Solidariteit, Natuurpunt, Solidagro, Dierenartsen zonder Grenzen en De Landgenoten. “Mensen zijn steeds meer op de hoogte over het voedsel dat op hun bord komt. Ze willen alternatieven, kwaliteit en een product van bij hen in de buurt. We willen met dit initiatief ‘de vervreemding van voedsel’ tegen gaan.”

(Belga – foto a-EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier