Knuppelpad in Mesen kreeg een opknapbeurt

Redactie KW

Het knuppelpad, dat van de Ierse vredestoren naar de trap richting het Messines Peace Field loopt, werd recent gerestaureerd.

Het knuppelpad werd in 2004 aangelegd als onderdeel van het Messines Ridge Vredespad en dit met de ondersteuning van Toerisme Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen. Het vredeswandelpad verbindt in het stadje alle WO I-monumenten met elkaar en is ruim drie en een halve km lang. Doordat het houten pad op deze vredeswandelroute veelvuldig gebruikt wordt door zowel individuele stappers als gegidste groepen, is het erg onderhevig aan slijtage. Dus drong een grondige opfrisbeurt zich op.

Lichtfront

In de herfst van 2014, tien jaar na de aanleg van het knuppelpad, werd de restauratie uitgevoerd. De herstellingswerken kaderden in het project ‘Loket Onderhoud Buitengebied’ en werden gefinancierd door de provincie. De deadline voor deze opknapbeurt was 17 oktober, de dag van het Lichtfront. Het knuppelpad vormde die dag onderdeel van het traject langs de voormalige frontlijn. Enkele fakkeldragers kregen die avond de eer als eersten het gerestaureerde pad uit te testen.

(SGW – foto EF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier