Knokke-Heist tapt kraantjeswater voor badgasten

Redactie KW

De gemeente Knokke-Heist en afvalconcessionaris HorizonNet pakken tijdens de vakantiemaanden uit met een grote zomerse netheidscampagne.

De hoofdrol is weggelegd voor Nettie. Het ludieke figuurtje moet aanzetten tot een beter sorteer- en recycleergedrag.

Daarnaast tapt het gemeentebestuur voor zijn badgasten gratis kraantjeswater in een hervulbare Ecofles.

De boodschap die de gemeente Knokke-Heist voor de duizenden toeristen en tweede verblijvers heeft, is duidelijk : hou het Net. Vandaar een campagnebeeld van de sprekende vuilbak Nettie met een garnaalnet in de hand. Het visnet ruimt langs de waterlijn het zwerfvuil figuurlijk weg.

Daarnaast geven jobstudenten gekleed in herkenbare roze fluo T-shirts op straat informatie en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan een recyclagespel. Deelnemers krijgen een herbruikbare Plus Ecofles van Tupperware. “Deze hervulbare fles moet er voor zorgen dat er minder wegwerpflessen en blikjes in de afvalkorven gedumpt of weggegooid worden”, weet schepen van milieu Paul Geerinckx. “Ons promoteam beschikt op de dijk en het strand over een tapkraan waarmee ze de flessen hervullen met kraantjeswater. Dit pas perfect bij onze actie en onderstreept bovendien de superieure kwaliteit van het leidingwater in Knokke-Heist.”

(DM)