Knokke-Heist sloopt huisvuilverbrandingsinstallatie

De afbraakfase duurt negen weken in fase 1. © DM
Redactie KW

Dinsdagnamiddag startte een aannemer in opdracht van het AGSO Knokke-Heist met de sloop van de voormalige huisvuilverbrandingsinstallatie in de Sluisstraat.

“Het wordt een moeilijke opdracht, want het is een hoge staalconstructie met daarop een 50 meter hoge schoorsteen. Daarbij komt een vrije diepe fundering. De afbraakfase duurt negen weken in fase 1. Daarna starten we met de bouw van de overslagloods. In de nieuwe loods wordt het huishoudelijk afval tijdelijk gestockeerd in afwachting dat het getransporteerd wordt naar de verbrandingsoven in Eeklo. Als de loods gebouwd is, wordt in een laatste fase de bunker voor opslag van afval en het administratief gebouw verder gesloopt”, weet projectleider Laurent Parys.

De huisvuilverbrandingsinstallatie in de Sluisstraat was sinds 31 oktober 2016 definitief dicht. Ook het aanpalende recyclagepark krijgt straks een facelift. Binnen de drie jaar wordt een nieuw recyclagesite uitgebouwd met een dubbel circuit: voor gratis en voor betalende fracties.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier