Klopjacht op de zwarte zwaan: motorboot defect, zwaan nog altijd vogelvrij

Foto VTM
Redactie KW

Twee arbeiders van de groendienst van Brugge hebben maandag samen met een brandweerman geprobeerd om de vermaledijde zwarte zwaan op de Brugse reitjes te pakken te krijgen, maar zonder succes.

De zwarte zwaan zorgt al enkele dagen voor deining op de anders zo immer rustige Brugse wateren. Het gaat hier volgens schepen van groen Philip Pierins (SP.A) om een ‘invasieve exoot’, en die hoort niet thuis in de Brugse binnenstad tussen zijn hagelwitte collega’s. “We zouden hetzelfde doen als hier plots struisvogels of pelikanen zouden rondlopen”, aldus de schepen in het VTM Nieuws. “We moeten beletten dat deze soort zich hier kan gaan vermeerderen, dat die dieren hier een rustplaats vinden.”

Dus werden de – nou ja – grote middelen maandagvoormiddag al ingezet. Drie robuuste manskerels in een motorboot zetten de achtervolging op de zwarte zwaan in, maar ze te pakken krijgen bleek geen zo’n koud kunstje. Meer nog: in al dat achtervolgingsgeweld haperde de motorboot ergens aan een muurtje. Resultaat: de motor wisten de mannen niet meer aan de praat te krijgen.

Morgen, en zo lang tot het dier gevangen is, ondernemen ze een nieuwe poging.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier