Klimaxi voert actie op dijk van Oostende

Sensibiliseringsactie van Klimaxi op het Klein Strand van Oostende. © Foto FRO
Redactie KW

Een actiegroep van vzw Klimaxi voerde zaterdagmorgen actie op de dijk van het Klein Strand in Oostende.

Na de middag trokken ze naar het naaktstrand in Bredene om ook daar ‘naakt’ hun ongenoegen te uiten over het feit dat er onvoldoende gedaan wordt om ons milieu te beschermen en te vrijwaren voor de toekomst. De klimaattop in Parijs moet positief zijn voor ons milieu, klinkt het.

Klimaattop in Parijs

“Wij voeren niet echt protest, maar willen zoveel mogelijk mensen, tot in het verre Parijs, mobiliseren en sensibiliseren om mee te ijveren voor een gezond milieu, dat minder schade bij brengt aan ons klimaat”, stellen Filip De Bodt en Oostendenaar Johan Bultiauw in koor. “De klimaattop heeft straks plaats in Parijs. In Frankrijk hebben we actie willen voeren en we werden opgepakt en vier uur van onze vrijheid beroofd. In Oostende valt dat beter mee. Wij delen pamfletten uit en vragen aan de mensen om zelf voorstellen te doen om de klimaatproblematiek op te lossen.”

“We krijgen positieve reacties zoals: oproep tot meer openbaar vervoer, meer windenergie of veranderen van de zomeruurregeling. Het is interessant omdat de mensen daarbij bewust nadenken over de problematiek. Heel wat mensen zijn echt bezorgd en stellen zich vragen omtrent het verder gebruik van olie en brandstoffen, omtrent kernenergie. Wij willen de mensen wakker houden. Het is meer dan vijf voor twaalf. Wij moeten er voor waken dat de natuur niet om zeep gaat.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier