Klimaatmars Oostende vindt week later plaats

© BELGA
Redactie KW

Oostende zal dan toch een klimaatmars krijgen. Niet op 29 november, maar wel een week later, op 6 december. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).

Woensdag raakte bekend dat de klimaatmars op 29 november in Oostende niet doorgaat. Maar de organisatie diende meteen een aanvraag in om het evenement te laten plaatsvinden op 6 december, precies een week later. Die aanvraag werd positief bevonden.

De belangrijkste reden om de mars komende zondag niet te laten doorgaan kwam omdat de politie-eenheden werden opgevorderd in Brussel naar aanleiding van een Europese top. Daardoor was er niet genoeg beschikbaar politiepersoneel om de klimaatmars ordentelijk en veilig te laten doorgaan.

Meteen na de annulatie waren er oproepen om kleinere, lokale acties gedecentraliseerd te laten plaatsvinden, in plaats van de grote klimaatmars. Er was ook al een oproep om een mensenketting te maken. De organisatie, Climate Express en de Klimaatcoalitie, zullen nu oproepen om af te zien van die kleine acties, en de krachten te bundelen op 6 december.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier