Kinderen kunnen babyschaapjes aaien tijdens vijfde Lammetjesdag in Adinkerke

Redactie KW

Nu zondag 8 maart vindt op kinderboerderij Hoeve Paepehof in de Veldstraat in Adinkerke voor de vijfde keer lammetjesdag plaats.

De hele dag kan je er de pasgeboren lammetjes aaien en deelnemen aan de talrijke randactiviteiten.

“Lammetjesdag is ontstaan toen we onze kinderboerderij openden”, vertelt Andy Vandenbon. “Vijf jaar geleden vroegen collega’s en vrienden om de lammetjes te mogen bezoeken. Om niet telkens gestoord te worden tijdens de opknapwerken aan de boerderij organiseerde ik een lammetjesdag. Ik dacht een dertigtal bezoekers te ontvangen, maar het werden er uiteindelijk meer dan honderd. Dat was de reden om er een jaarlijkse traditie van te maken. Het jaar erop plaatsten we tenten buiten en nodigden een aantal standhouders uit. Het bezoekersaantal steeg jaar na jaar. Vorig jaar kwamen ongeveer 2.000 mensen langs. Het was toen ook fantastisch weer. Het is voor de kinderen bijzonder om die kleine lammetjes te aaien.”

Kraamkliniek de hele dag open

Ook voor de vijfde editie heeft Andy Vandenbon een mooi programma. Je bent zondag van 10.30 tot 17 uur welkom op de boerderij. “De eerste lammetjes zijn een maand geleden geboren en nu hebben we er een tiental van vijf ooien. Er moeten nog een paar schapen lammeren”, zegt Andy. “De kraamkliniek zal de hele dag open zijn.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier