Kinderen bouwen zandkastelen tegen zwerfvuil op het strand in Oostduinkerke

Redactie KW

Indevuilbak, het gezamenlijke initiatief tegen zwerfvuil van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, lanceerde vrijdag in Oostduinkerke zijn nieuwe strandcampagne.

Met unieke zandaffiches en ludieke animaties wil de actie alle kustbezoekers sensibiliseren om het strand netjes te houden. Want het enige wat echt thuishoort op het strand is zand.

De nieuwe Indevuilbak-campagne loopt de hele zomer in alle Vlaamse provincies. Tegelijkertijd is er in juli en augustus ook een speciale actie aan de kust. Via affiches op onder meer de kusttram wil die toeristen en buurtbewoners sensibiliseren voor de problematiek van zwerfvuil op het strand. Bovendien werden voor deze actie unieke zandaffiches gemaakt met de toepasselijke boodschap: ‘Op het strand hoort alleen zand!’. Een waar huzarenstuk, want deze affiches werden louter met zand gemaakt.

“Ook de gemeente Koksijde werkt hard om elke dag opnieuw een proper strand en een nette Zeedijk te kunnen aanbieden”, aldus schepen van leefmilieu Albert Serpieters, die de actie kwam ondersteunen. Maar liefst 200 kinderen bouwen zandkastelen tegen zwerfvuil met Plage Préférée.

(EDK – foto EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier