Keignaert en stadsrandbos in Zandvoorde worden toegankelijker

© Burgemeester Jean Vandecasteele, schepen Tom Germonpré en landschapsarchitect Eli Devriendt met de plannen voor de inrichting v
Redactie KW

Het Oostendse stadsbestuur heeft haar plannen voorgesteld voor een betere toegankelijkheid van het stadsrandbos en van de waterplas De Keignaert in Zandvoorde.

“Het stadsrandbos is al 80 hectare groot, maar niet goed toegankelijk”, schetst burgemeester Jean Vandecasteele. “Door veiligere fiets- of wandelpaden aan te leggen, willen we dit euvel verhelpen. Zo komt er een pad, dat vertrekt aan de Grintweg, om langs de Gouwelozekreek aan te sluiten op het bestaande fietspad in de Karperstraat. De Karperstraat bevindt zich in de buurt van de Keignaert. Om de wandelaars toe te laten langs de oostelijke oever te kuieren, komt er een nieuw wandelpad ter hoogte van de skeelerpiste. Ook de oeverbeplanting wordt vernieuwd. Stad Oostende kiest voor inheemse duurzame beplanting”, aldus nog burgemeester Jean Vandecasteele.

De herinrichting van het gebied rond De Keignaert in Zandvoorde en de nieuwe fietsverbindingen vormen een onderdeel van het Groene Lint rond Oostende. De uitvoering van de plannen start vanaf 2015.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier