Kattenhater slaat toe in wijk in Middelkerke

Redactie KW

In enkele weken tijd verdwenen zowat tien katten. Een vijftal werden dood teruggevonden.

Het koppel Jacques en Vera Corteel-Bellaert heeft een sterk vermoeden dat er in hun woonwijk een kattenhater aan het werk is.

“Op 22 februari hebben we voor het laatst onze poes gezien. Tigra is anderhalf jaar oud en sedert ze gesteriliseerd werd, bleef ze nooit langer dan een dag weg”, zegt Jacques Corteel uit de Molenstraat in Middelkerke. “Enkele weken geleden stierf ook de kat van mijn buurman. Ze at niets meer en volgens de dierenarts is ze de hongerdood gestorven na vergiftiging. In enkele weken tijd zijn tien katten verdwenen of dood teruggevonden”, betreurt Jacques. “Wat me echter het meest treft is het feit dat Colette, ons kleindochtertje van vier jaar, zo verknocht is aan dat poesje. We hebben het katje in huis gehaald toen het een achttal weken oud was. Het diertje was op de dool en stond aan onze deur te miauwen, mager, tenger en ondervoed. Nu Tigra er niet meer is, weten we niet hoe we ons kleindochtertje moeten vertellen dat ze haar speelvriendje nooit meer zal zien”, betreurt Jacques.

Morbide praktijken

Jacques is ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. “Vermoedelijk worden de dieren vergiftigd met in vet gewikkelde stukjes spons in gif gedrenkt. De gifstof komt op die manier vrij in de spijsvertering van de dieren”, legt Jacques uit. Hij benadrukt dat hij niemand wil of kan beschuldigen maar hij hoopt, samen met de andere dierenvrienden uit de wijk dat de kattendoder zijn of haar morbide praktijken stopzet. “Prioritair is er het dierenleed, maar daarnaast is het ook een financieel verlies. De prijs om een kat te laten steriliseren of te castreren, in te enten, te ontvlooien en medicatie te geven, kost al vlug 250 euro. Zoiets mag toch niet ongestraft blijven”, besluit Jacques Corteel.

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier