Kat zwaar mishandeld in Kortrijk, dierenartsenpraktijk vraagt hulp

Redactie KW

Dierenartsenpraktijk Overleie werd geconfronteerd met een gruwelijk geval van dierenmishandeling. Sprotje werd binnengebracht nadat ze werd gebruikt als voetbal en vervolgens in een oven van 200° Celsius werd gestopt. De praktijk vraagt nu via social media om financiële hulp om het katje te verzorgen.

“Opgepast! Niet voor de gevoelige lezer… Onderstaand verhaal is pure horror en doet ons hart voor dieren bloeden. We zijn er zelf enorm van aangedaan maar houden ons hoofd koel om de beste zorgen te kunnen verstrekken aan dit arm, lief schatje”, zo begint de Facebook-post van de Dierenartsenpraktijk Overleie. Het bericht werd inmiddels al 82 keer gedeeld en de reacties blijven binnenstromen.

Dierenartsen Overleiehttps://www.facebook.com/DierenartsenOverleie/https://www.facebook.comFacebook1

Opgepast! Niet voor de gevoelige lezer… Onderstaand verhaal is pure horror en doet ons hart voor dieren bloeden. We…

Geplaatst door Dierenartsen Overleie op vrijdag 8 juni 2018

rich1.0https://www.facebook.com/DierenartsenOverleie/posts/667428393600945552

De kat werd binnengebracht door een dappere omstaander die het dier uit de armen van de dierenbeul wist te redden. Er werd meteen melding gemaakt bij de politie.

Volledig herstel

Toen Sprotje werd binnengebracht, vreesden de dierenartsen van Overleie dat ze het katje uit haar lijden zouden moeten verlossen. Maar Sprotje is taai en maakt kans op volledig herstel. Aan een kant is het katje zwaar verbrand en ook kan ze amper lopen door de zware brandblaren op haar vier pootjes. Het dier zal dan ook maanden veel wondzorg, infuus, medicatie en verbandwissels nodig hebben.

Maar dat herstel zal een aardige cent kosten. De praktijk gokt op zo’n 500 euro onkosten en vraagt daarom hulp via social media. Via deze website kunnen mensen geld doneren om Sprotjes herstel te bekostigen. Al wat over is, gaat naar het dierenasiel in Zwevegem. Ook in de praktijk zelf zal een potje klaarstaan voor wie zijn duit in het zakje wil doen. Het parket heeft een onderzoek gestart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier