Karmelbos in Waregem officieel geopend

Redactie KW

Het Karmelbos, gelegen aan de Karmeldreef in Waregem, is eigendom van het Waregemse ziekenhuis. Een gedeelte ervan wordt gratis ter beschikking gesteld aan het stadsbestuur voor een termijn van 27 jaar.

Vrijdagvoormiddag werd het Karmelbos, gelegen op het hoogste punt (33,30 meter) van de stad, officieel geopend door schepen van Milieu Peter Desmet in het bijzijn van de burgemeester en de schepenen alsook de directeur van het Waregemse OLV van Lourdes ziekenhuis als de eigenaars.


Het stadsbestuur zal dit gedeelte van het Karmelbos verder uitrusten en onderhouden als park Karmel. Het werd vrijdagvoormiddag officieel opengesteld voor het ruime publiek als openbaar park.

“Dit is een mooi stukje natuur aan het ‘drie-gemeentenpunt’ Waregem-Kruishoutem-Wortegem. Een historisch erfgoed trouwens dat voor de oudere inwoners van onze stad een symbolische waarde heeft. Het stadsbestuur wilde dit deel van het bos aankopen maar de eigenaars opteerden voor een volledige verkoop zodat de kliniek de aan koop kon realiseren. Wij hebben nu een gebruiksovereenkomst eind 2012 gesloten met de kliniek voor 27 jaar en zijn eveneens toegetreden bij de vereniging Bosgroep voor een expertise te maken voor het onderhoud. Het bos is voor iedereen toegankelijk één uur voor zonsopkomst tot één uur tot zonsondergang” aldus schepen van milieu Peter Desmet.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier