Kans op sneeuwbuien en onweer aan zee

Redactie KW

Woensdagmiddag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen, maar ook kans op een winterse bui.

In een strook dicht bij de kust is de buienkans het grootst en daar is zelfs onweer mogelijk. De maxima bedragen min 1 graad op de Hoge Venen en plus 2 tot plus 5 graden elders. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Woensdagavond en -nacht zijn er vaak brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht verschijnt er meer bewolking en voornamelijk over het noorden van het land is er dan kans op een lichte sneeuwbui. De minima bedragen min 1 graad vlak bij zee, min 4 graden in het centrum tot min 7 graden in de Ardennen.

Donderdag is het eerst wisselend bewolkt met kans op een winterse bui. Later in de namiddag worden de opklaringen breder vanaf de Nederlandse grens. De noordoostenwind neemt stilaan toe tot matig, aan zee tot vrij krachtig. De maxima bedragen min 5 graden op de Hoge Venen en 0 tot plus 2 graden in de andere regio’s.

Vrijdag en zaterdag blijft het droog met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur komt maar net boven het vriespunt uit en er staat bovendien een extra koud aanvoelende noordoostenwind. In de nacht en ochtend varieert het kwik tussen min 1 graad aan zee en min 9 graden boven de sneeuwlaag van de Ardennen. Zondag neemt de bewolking toe en ook de kans op een winterse bui. Het wordt dan wat minder koud.

Volgende week verloopt grotendeels rustig en droog bij ongeveer 6 graden als middagtemperatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier