Kanegem Bebloemd ruimt zwerfvuil op voor de start van het wandelseizoen

Op de foto zien we Marc Arickx, erevoorzitter Jan De Zutter, Andre Calus, penningmeester Patrick Drieskens, Jimmy Vandewalle, secretaris Luc Remue en voorzitster Daniëlle Coussèe. © Foto Nele
Redactie KW

Kanegem Bebloemd ruimt op zaterdag 14 april zwerfvuil op langs de West- en Oosthoekwandeling. Op die manier willen ze het bloemendorp klaarmaken voor het komende wandelseizoen.

Het landelijke Kanegem staat bekend voor een kleurige bloemenpracht met veel variatie. Het comité rond Kanegem Bebloemd, dat opgericht werd op 4 november 1956, zet ieder jaar opnieuw zijn beste beentje voor om het bloemendorp te doen stralen. Momenteel telt het comité negen leden.

Dagjestoeristen

Heel wat dorpsbewoners nemen deel en versieren hun gevels met kleurrijke geraniums. Jaarlijks bloeien er duizenden rozenstruiken in 75 verschillende soorten. Talrijke gedenkplaatjes en sfeervolle monumentjes op en rond de dorpskern herinneren aan de vele provinciale, gewestelijke, nationale en internationale prijzen. Tijdens het jaar organiseren ze tal van activiteiten. “Al voor de 62ste keer nodigt ons comité iedere bewoner uit om mee te werken aan de bebloeming van ons dorp”, vertelt voorzitster Daniëlle Coussée. “Dankzij onze dorpsbebloeming en aanverwante activiteiten komen jaarlijks vele dagtoeristen langs om ons dorp te bezoeken. We willen blijven bebloemen in het ‘Mooiste bloemendorp van Vlaanderen’.”

Wandelseizoen

“Onze eerstkomende activiteit is de zwerfvuilactie op zaterdag 14 april, de allereerste keer dat we zoiets organiseren. Er wordt steeds meer gesproken over het zwerfvuil en ik kan bevestigen dat er heel veel zwerfvuil langs onze wegen ligt. Wij, met ons comité, willen daar ook iets doen. Om 9 uur kunnen vrijwilligers helpen om zwerfvuil op te ruimen langs de West- en Oosthoekwandeling. Tussendoor controleren we de wandelpijltjes op het parcours. Op die manier maken wij ons bloemendorp klaar voor het wandelseizoen. We starten aan de kerk en splitsen ons dan op in twee groepen. Zo kunnen we de twee wandelroutes schoonmaken. Tussen het opruimen door voorzien we koffie met een versnapering. Tegen de middag sluiten we de actie af. Als iedereen iedereen helpt, kunnen we een propere stad creëren.”

Het nieuwe wandelseizoen wordt feestelijk ingewandeld op maandag 21 mei. De zomerse hoogdag in het bloemendorp vindt plaats op woensdag 15 augustus. (NS)

Meer info over de zwerfvuilactie via een mailtje naar de voorzitster: denaelde@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier