Jonge bermmeesters houden zwerfvuilactie in Veurne

Redactie KW

Jens (21) en Bart (34) Goudeseune willen met hun zwerfvuilopruiming van zaterdag 23 januari aan de alarmbel trekken en wijzen op de enorme ecologische gevolgen die veroorzaakt worden door onze nonchalante manier van omspringen met consumptieafval.

Jens en Bart Goudeseune gaan vaak samen op stap. “We houden ontzettend veel van de natuur, gaan samen vogels spotten en engageren ons voor ons leefmilieu”, klinkt het. Allebei zijn ze er zich van bewust dat er nog maar weinig stukjes ongerepte natuur zijn in Veurne. Het duo wil zich persoonlijk inzetten om die percelen zo netjes mogelijk te houden. Jens, die studeert voor leraar biologie en aardrijkskunde, ergert zich bij elke wandeling blauw als hij ziet hoe de bermen overal bezaaid liggen met massa’s zwerfvuil.

Met de actie van zaterdag 23 januari willen ze het brede publiek sensibiliseren en tijdens een gezamenlijke poetsbeurt iedereen met de neus op de feiten drukken. Jens en Bart, die zich de jonge bermmeesters noemen, keren voor eigen deur, in hun eigen gemeente Veurne. Wie hun actie en de natuur een warm hart toedraagt, wordt verwacht om 13 uur beneden aan de brug ter hoogte van de Brugsesteenweg – Albert I-laan om de bermen rond het industrieterrein bij de oude Croky-fabriek en Castelein op te ruimen. De actie is gepland tot de schemering valt.

(MVP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier