Jong en oud gaan samen voor proper strand in Blankenberge

Redactie KW

Zaterdagmiddag organiseerde wasmiddelproducent Ecover zijn ‘After Summer Beach Cleanup’ in Blankenberge.

Ook uit onze provincie droegen heel wat gezinnetjes hun steentje bij aan de bestrijding van de ‘plastic soep’. “Wij komen hiervoor speciaal van Waregem. Een ideetje van de oma”, zegt Griet Verschure (42). Riets kleinkinderen Giulia-Mar (4), Raphael (6), Gabriël (8) en Odyle (4) hebben de boodschap alvast begrepen. “De visjes eten het plastic op in zee. En dan worden ze ziek”, klinkt het. “Anders komen we zelf nooit naar het strand. Het is dus niet ons afval dat we vandaag oprapen. Maar als dit bijdraagt aan de bewustwording van mijn kleinkinderen, dan hebben we het er graag voor over”, aldus oma Riet.

Jong en oud gaan samen voor proper strand in Blankenberge
© WK

Thomas Vandendriessche (13), Jonathan Demeyer (13) en Ledion Bylyku (11) wonen in Blankenberge. “Aan de Pier spoelen geregeld dode meeuwen aan, wellicht hebben die dan te veel plastic ingeslikt. Ik hoorde dat, als we niks doen, er tegen 2050 meer plastic dan vis in de zee zal zitten. En dus besloten we vandaag mee de handen uit de mouwen te steken. Wat zijn nu die paar uurtjes op een zaterdagmiddag”, zegt Thomas. “In papa’s visnetten zit ook veel plastic”, merkt Jonathan op. “Op het strand vind je vooral dopjes, flesjes en sigarettenpeukjes.”

Ledion zou graag zien dat de strandgangers wat bewuster met hun afval omspringen. “Ik heb hier al mensen een put zien maken om daarin hun afval te begraven.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier