Investeringen sparen Meulebeke van ernstige wateroverlast

Redactie KW

Een tiental uren na de hevige regenval bereikte het water afkomstig van onder meer Pittem, waar het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, Meulebeke.


Schepen van Milieu en Groen Danny Bossuyt: “In een nog nooit geziene snelheid en hoeveelheid heeft alle regenwater afkomstig van Pittem onze gemeente bereikt via de Devebeek. Normaal duurt het zo’n 12 uur na de regenval, maar nu ging het uitzonderlijk vlug. Deze namiddag werd pas echt duidelijk dat de gemeentelijke en provinciale investeringen, met het aanleggen van beveiligingsbermen langs de Randweg en het spaarbekken iets verderop, vele mensen van heel wat miserie bespaarden. Enkele jaren terug stonden de Randweg, Bekaertsdreef en de Fabriekstraat anders al lang blank.

Investeringen sparen Meulebeke van ernstige wateroverlast


Het spaarbekken had deze voormiddag, maandag, na de droge periode, zowat zijn laagste stand. Een paar uur later staat het overvol. Alles bleef echter onder controle, maar we volgen nog steeds, met de Provincie, brandweer, Schepen van Openbare Werken Vandermeulen en technische diensten, de situatie verder nauwlettend op.” Intussen stroomt alle water in een razend tempo, doorheen overvolle beken langsheen Sportcentrum Ter Borcht, richting Ingelmunster voort. De Meulebeekse brandweer moest wel voor een handvol ondergelopen kelders in de loop van maandag uitrukken, maar daar bleef het bij.

(dede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier