In Bellewaerde geboren giraf verhuist naar Spanje

Redactie KW

Dit weekend is Rothschildgiraf Albert verhuisd van Bellewaerde in Ieper naar de Spaanse zoo Terra Natura (Murcia). Enkele weken geleden werd ook giraf Bakhari vervoerd naar zijn nieuwe thuis.

Bakhari werd geboren op 16 februari 2008 in de dierentuin van Maubeuge in Noord-Frankrijk en kwam in 2010 op de Savanne in het park aan. Zijn zoon Albert werd geboren in Bellewaerde op 3 juli 2013. Dat was de dag waarop de toenmalige koning Albert aankondigde dat hij troonsafstand deed voor zijn zoon Filip. Vandaar dat men in Bellewaerde het pasgeboren kalfje Albert doopte.

“Het transport van beide dieren is zeer vlot verlopen. Met behulp van een speciale transporttrailer, werden Albert en Bakhari op een veilige manier vervoerd richting Spanje”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. “Beide giraffen worden geplaatst in een ‘bachelorgroep’ van ongeveer vier giraffen. Dit maakt deel uit van het internationaal kweekprogramma voor Rothschildgiraffen waaraan Bellewaerde deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoo and Aquaria).

De Rothschildgiraf staat aangeduid op de IUCN Red List (International Union for Conservation of Nature) als ‘bedreigd’ en de natuurlijke populatie daalt steeds meer en meer. Er zijn nog zo’n 650 exemplaren van deze giraffensoort in het wild.

(TOGH – Foto Bellewaerde)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier