Illegaal afval aangetroffen in familie- en dierenpark Aviflora in Ingelmunster

Redactie KW

Bij een inval in familie- en dierenpark Aviflora vonden politie- en inspectiediensten vrijdag asbesthoudend afval in de grond.

Volgens de partij Groen brachten buurtbewoners van het park hen op de hoogte dat er illegaal afval onder de grond zou liggen bij Aviflora. Na een tip kwam het vrijdag tot een inval. Volgens Groen zijn bij de opgravingen autobanden, asbesthoudende golfplaten en grote stukken van een glijbaan gevonden. In november 2012 liep Aviflora nog een boete van 3.850 euro op voor inbreuken op de milieuvergunning en dierenbeschermingswet.

“Ik ben wellicht opnieuw te naïef geweest”, reageert uitbater Marnick Goossens. “Een ex-medewerker ruimde het park op toen ik op reis was. Alles leek prima in orde. Hoe het afval onder de grond is geraakt is voor mij een raadsel.”

Kankerverwekkend afval

Het parket van Kortrijk is bezig met een onderzoek in Aviflora. De speurders botsten vrijdag op asbesthoudend afval. De graafwerken werden onmiddellijk gestopt omdat dit kankerverwekkend is. Deze week wordt het onderzoek opgevolgd in overleg met afvalstoffenmaatschappij OVAM. Een deel van het park is voorlopig afgesloten.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier