Howest krijgt 1,5 miljoen euro Vlaamse steun voor klimaatvriendelijke investeringen

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft bijna 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor vier klimaatvriendelijke investeringsprojecten in West-Vlaamse hogescholen en universiteiten.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kent vandaag bijna 12 miljoen euro aan middelen uit het Vlaams Klimaatfonds toe voor energiebesparende maatregelen in onderwijsinfrastructuur van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Achttien hogescholen en universiteiten kunnen samen 91 belangrijke renovatieprojecten realiseren. Het gaat om het isoleren van daken, muren en vloeren, om de plaatsing van nieuwe ramen, de installatie van een zonneboiler of een warmtepomp of de vervanging van verwarmingsketels. Door minder energie te verbruiken daalt de CO2-uitstoot.

Na deze tweede oproep werden er 107 energie-efficiëntieprojecten ingediend, 91 projecten werden door een onafhankelijke jury geselecteerd om gesubsidieerd te worden. Daarbij horen ook vier projecten ingediend door de Hogeschool West-Vlaanderen. Concreet gaat het voor telkens om het vervangen van glas, zodat het energieverbruik daalt. De campussen aan de Luipaardstraat en de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk en de twee vestigingen aan de Rijselstraat in Brugge maken samen aanspraak op 1.439.250 euro.

“Ook het hoger onderwijs in West-Vlaanderen heeft een uitgebreid onderwijspatrimonium en dus een groot potentieel om energie te besparen“, verklaarde minister Hilde Crevits. “Door het vervangen van het glas in de hogescholen, wordt de uitstoot van CO² verminderd en draagt het hoger onderwijs bij tot een schoner klimaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier