Houthandel Woodstoxx plant een bos in Lochristi

Redactie KW

De plantactiedag kadert in het plan om in 2016 een FSC & PEFC certificaat te behalen.

In samenwerking met Bos+, een Vlaamse organisatie die zich inzet voor bosbehoud, gaan de medewerkers en klanten van Woodstoxx op 13 december aan de slag om 1 hectare bos bij te planten in de Oost-Vlaamse gemeente Lochristi. De plantactiedag maakt deel uit van het project ’10 miljoen bomen’ waarbij Bos+ tegen 2020 tien miljoen bomen wil aanplanten in Vlaanderen en de tropen. Op dit moment staat de teller op iets meer dan twee miljoen geplante bomen.

Door het planten van een bos wil Woodstoxx de klimaatzaak en ecologisch bosbeheer steunen. “Ik speelde al een tijdje met het idee om met de firma een bos te planten. Op die manier kunnen we voor een stuk terug geven aan de natuur. Het staat nu al vast dat we dit initiatief elk jaar zullen herhalen“, zegt Robbert Desmet, mede-zaakvoerder bij Woodstoxx.

Naast het planten van een bos wil de firma in 2016 FSC & PEFC certificaten behalen. Deze labels garanderen dat hout dat hier op de markt komt uit duurzaam beheerde bossen komt.

Woodstoxx levert en plaatst parketvloeren, houten terrasvloeren, gevelbekleding en houten bijgebouwen. Het bedrijf heeft showrooms in Kortrijk, Roeselare en Menen. In 2016 wordt ook in de regio Gent een showroom geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier