Honderden vlinders overleven brand in vlindertuin niet

23/08/16 om 06:53 - Bijgewerkt om 06:53

De vlindertuin aan de Wandelaar in Duinbergen (Knokke-Heist) blijft minstens tien dagen gesloten.

Honderden vlinders overleven brand in vlindertuin niet

De brand veroorzaakte een groot gat in de tent. De vlindertuin blijft de komende tien dagen dicht. © DM

Door een technisch defect is er in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan in het paviljoen van 'Thee met vlinders'. Het ventilatiesysteem in de tent veroorzaakte zware rookschade. De nachtwaker heeft zelf een bluspoging ondernomen en kreeg nadien versterking van de brandweer. Er is een gat in de koepel en de technische installaties zijn kapot waardoor alle vinders dood zijn.

De brand- en rookschade valt al bij al mee maar toch blijft het vlinderpaviljoen minimum tien dagen gesloten. Daarna zou 'Thee met vlinders' opnieuw de deuren openen.

In samenwerking met The Exhibition Hub en Da Vinci Grandi Eventi organiseert de gemeente Knokke-Heist de allereerste Belgische editie van 'Thee met vlinders'. Tot en met zondag 25 september krijgen bezoekers de kans om meer dan 300 vlinders uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Het paviljoen van 225m² is opgesteld aan de Wandelaar in Duinbergen op 300 meter van het Casino.

Voor info over de nieuwe openingsdatum kan men terecht op www.theemetvlinders.be

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!