Hond krijgt na zes jaar in Iepers asiel eindelijk een baasje

Dingo is blij met zijn nieuwe baasjes. (Foto SPZ)
Redactie KW

Dingo kwam na zes jaar terecht bij Lydia en Patrice… en hun 14 katten.

“Zo’n zes jaar geleden kwam Dingo bij ons aan in het asiel van Ieper”, vertelt Hilde Debouvere van het asiel. “Een mannetje, zonder chip. Veel info over Dingo hebben we niet, want hij was een zwerfhond. Waarschijnlijk is hij een kruising tussen een labrador en een beauceron. We denken dat Dingo ondertussen al zeker 10, vermoedelijk zelfs 12 jaar is.”

Mascotte

“We vonden maar geen geschikt baasje voor Dingo, maar nu hebben Lydia Deseyne en Patrice Boeyaert uit Roesbrugge de hond in huis genomen.” Patrice pikt in: “Op mijn werk zeg ik wel eens dat ik vijftien kinderen heb. Allemaal met vier pootjes. Naast Dingo hebben we nog 14 katten in huis. Dieren zijn Lydia’s grote passie. Typisch dat ze kiest voor een hond als Dingo.”

“We namen Dingo voor een weekend op proef en zouden hem daarna terugbrengen naar het asiel en alles even laten bezinken”, zegt Patrice. “Op maandag zat hij zo naar ons te kijken… Zijn ogen smeekten om hem niet terug te brengen. Het klikte onmiddellijk goed tussen ons. Al houdt hij niet zo van onze katten. Dingo is een rustige, zindelijke hond, wel wat doof. Hij houdt van wandelen en een aai over z’n kop.”

(SPZ)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier