Heule krijgt er met het Tinekesbos nieuw speelbos bij

De weiden zijn al eigendom van de stad Kortrijk. In 2017 wordt gestart met het aanplanten van het nieuwe bos. © IC
Redactie KW

Heule krijgt er een bos bij, het Tinekesbos op stadsgronden tussen de Stijn Streuvelslaan en de Heulebeek. Stad Kortrijk en Tinekesfeesten vzw realiseren dit nieuwe speelbos. Het Tinekesbos komt er in plaats van een verkaveling.

De weiden die eigendom zijn van de stad, hebben een totale oppervlakte van twee hectare.

De stad Kortrijk wil al langer investeren in meer groen, het geplande woongebied in de Stijn Streuvelslaan wordt geschrapt en de Tinekesfeesten werken met hun programma dit jaar rond duurzaamheid en ecologie. “Het gadget, dat we jaarlijks verkopen tijdens het weekend, is iets helemaal anders : een boom die je kan planten in een echt Tinekesbos!”, lacht Steven Parmentier.

De huidige speelweide is wegens verkoop van de grond maar toegankelijk tot eind dit jaar. Schepen van Leefmilieu en Jeugd Bert Herrewyn is tevreden met de komst van het nieuwe bos. “Tinekesfeesten staat in voor de realisatie van het bos. Het stadsbestuur levert ook een duit in het zakje door aansluitend aan het Tinekesbos vanuit het speelruimtebudget een avontuurlijke ravotzone aan te leggen. Die past perfect in de natuurlijke omgeving van de Heulebeek en het toekomstige bos.”

Begin 2017 zal de VMM de oevers van de Heulebeek op deze site verbreden, dit omdat in deze zone de buffering voor Heuleplaats moet komen. Na deze werken worden de bomen tijdens een plantdag geplant. Ook de avontuurlijke speelzone kan na deze werken gerealiseerd worden.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier