Het Salon voor Land- en Tuinbouw in Roeselare wil sector ondersteunen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Van vrijdag 28 februari tot en met zondag 2 maart wil Het Salon voor Land- en Tuinbouw opnieuw de land- en tuinbouw in de regio in de kijker plaatsen. De vakbeurs kan ondertussen terugblikken op 30 jaar ervaring in de sector en hoopt opnieuw op 20.000 bezoekers.

Het Salon voor Land- en Tuinbouw wordt tweejaarlijks georganiseerd in de Expo Hallen, ditmaal op vrijdag 28 februari, zaterdag 1 en zondag 2 maart. “Het is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de professionals uit de land- en tuinbouwsector. Zowel nationale als internationale bedrijven brengen op deze beurs hun producten en diensten aan de man”, aldus organisator Nic Vermaut. “Opvallend daarbij is dat niet alleen de landbouwer, maar ook de particulier de weg vindt naar de beurs. We hopen opnieuw de kaap van 20.000 bezoekers af te ronden.”

In totaal zijn er ruim 125 exposanten aanwezig uit alle vaksectoren, gaande van tuinbouw tot akkerbouw, machines en voertuigen, veevoeders, teelten en noem maar op. “We willen daarbij de landbouwers ook actief ondersteunen door een aantal aspecten in de verf te zetten. Zo hebben we onder andere het Varkensrestaurant. Het is sowieso moeilijk in de landbouw, maar de varkenssector heeft het nog moeilijker, daarom dat we deze stand hebben om het varkensvlees in de kijker te zetten.”

In de loop van het weekend zijn er tal van demonstraties en workshops om de beleving des te groter te maken.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier