“Het geboortebos van Roksem is eerder een geboortejungle”

Romina Vanhooren aan het geboortebos. "Geen bos, maar een geboortejungle." © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op de gemeenteraad van donderdagavond in Oudenburg kwam ook het geboortebos van Roksem ter sprake.

Tijdens het vragenmoment op de gemeenteraad van donderdagavond vroeg Romina Vanhooren (Open VLD) aandacht voor het geboortebos in Roksem. “In de begroting van 2010 werd vastgelegd dat het stadsbestuur op de hoek van de Oude Brugseweg en Zeeweg een geboortebos zou aanleggen. In mei 2012 werden de eerste boompjes geplant. We zijn nu drie jaar verder en het geboortebos ligt er erbarmelijk bij. Ik zou dan ook willen vragen welke de toekomstplannen zijn, of er bijkomende investeringen worden voorzien en op welk manier in onderhoud van het geboortebos wordt vroorzien.”

Blijkbaar valt het geboortebos onder de bevoegdheid van drie schepenen: Johan Tanghe (bossen), Ulrike Vanhessche (milieu) en Peter Velle (jeugd). Wat betreft de verdere aanplanting zouden de nieuwe Oudenburgnaartjes in de komende maanden hun boompje er kunnen neerpoten. “Het onderhoud bestaat uit twee modules”, weet de schepen van Milieu. “Dat is het gazonbeheer met frequent afrijden van het gras en het maaibeheer, waarbij alleen na de bloei van bloemen en grassen mag worden gemaaid.”

Insectenhotel op komst

“We hebben nog grootse plannen met het geboortebos. Er komt nog een insectenhotel waarachter een ruimte wordt voorzien om de namen van de kindjes te noteren”, aldus Johan Tanghe. “Ook is het de bedoeling er een speelpleintje te voorzien”, wijst Ulrike Vanhessche voor bevestiging naar haar collega Peter Velle.

Romina Vanhooren drukte de hoop uit dat het geboortebos daadwerkelijk wordt uitgebreid en goed onderhouden. “Dit is een van de weinige projecten voor Roksem”, aldus het raadslid dat zelf in de deelgemeente woont. “Nu is het geen geboortebos, maar een geboortejungle”, luidt haar conclusie.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier