Havenloop in Zeebrugge door voorspelde stormweer met een week uitgesteld

18/11/16 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:44

De Havenloop van Zeebrugge, gepland voor nu zondag 20 november, is uitgesteld tot volgende week zondag 27 november.

Havenloop in Zeebrugge door voorspelde stormweer met een week uitgesteld

Dat laat de organisatie vrijdagmiddag weten. "De weersvoorspellingen voor zondag zijn de laatste 24 uren enorm verslechterd", klinkt het. "Daarom werd in overleg met de Stad Brugge, de Haven van Zeebrugge en de veiligheidsdiensten de beslissing genomen de Havenloop deze zondag niet te laten doorgaan en te verschuiven naar volgende week zondag 27 november. Je inschrijving geldt uiteraard ook voor volgende zondag. Meer info over je deelname en de mogelijkheid om eventueel te annuleren krijg je via mail. Weet dat jullie veiligheid voor ons het allerbelangrijkste is, we danken jullie dan ook voor het begrip en hopen dat jullie er zondag 27 november bij kunnen zijn."

Gisteren klonk de organisatie nochtans nog strijdvaardiger op Facebook. "Wij zorgen ervoor dat we de nodige maatregelen nemen wat veiligheid betreft. Verder geeft de voorspelde storm een episch kantje aan de Havenloop - wij zien het alleszins als een leuke extra!" Maar zo episch willen ze dat kantje nu toch ook niet meer hebben.

"De lopers volgen een parcours in de voorhaven door de terminals en over pontons. Zoals de weersvoorspellingen nu zijn, kunnen wij de veiligheid niet garanderen en is het uitstellen van het event de beste oplossing", voegt Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van de haven, toe.

De 2.600 deelnemers worden persoonlijk via mail en sms verwittigd. Wie ingeschreven is, is automatisch ingeschreven voor zondag 27 november. De starturen en locaties blijven dezelfde.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!