Guapo Team toont bijzondere vondsten op verplaatsing

Wie een schelp of een steen gevonden heeft, kan het laten determineren door het team van Guapo Belgium op de expo in Marke. (GF)
Redactie KW

Guapo Team Belgium – een vereniging voor mineralogie – organiseert op 8 en 9 juli een tentoonstelling in oc De Wervel in Bellegem. Je kunt er mineralen, fossielen en andere vondsten bekijken.

Nieuw dit jaar is dat er naast mineralen, fossielen en schelpen ook haaientanden te bekijken zijn. “Allemaal exemplaren gevonden in Vlaanderen, van aan de kust tot in Limburg”, zegt voorzitter Jan Ocula. “Vaak unieke stukken die je nergens anders nog kunt zien.”

Jan en zijn team trekken er wekelijks op uit om nieuwe stukken aan hun verzameling toe te voegen. Die vondsten kan je komend weekend allemaal bekijken. “En het belooft opnieuw de moeite te worden. Op elke expo krijgen we heel lovende reacties van de bezoekers. We organiseren zoals gewoonlijk ook een workshop determineren en prepareren van mineralen en fossielen. Inschrijven is niet nodig.”

Guapo on tour

Heb je de voorbije jaren iets bijzonder aangetroffen op een strand in binnen- of buitenland? Ook dan kan Guapo Team je helpen. “Wie een mineraal, fossiel of iets dergelijks heeft gevonden, kan bij ons terecht om de voorgeschiedenis ervan te laten ontlenen“, zegt Jan. “In 99 procent van de gevallen kunnen we een sluitend antwoord geven. Het is vooral belangrijk dat we weten waar de steen of schelp is gevonden.”

Het is de eerste keer dat Guapo Team te gast is in Bellegem. “De afgelopen jaren organiseerden we altijd onze tentoonstellingen in Heule. Het is de bedoeling om de komende jaren de verschillende deelgemeenten aan te doen. Op die manier willen we onze vereniging en hetgeen we doen meer bekend maken bij een groter publiek. Maar het is niet zo dat we Heule achter ons laten. In september zijn we opnieuw met een tweedaagse beurs te gast oc de Vonke.” (nvh)

Afspraak op 8 en 9 juli van 10 tot 17 uur in oc De Wervel, Processiestraat 6 in Bellegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier