Groenzone van 6.600 vierkante meter in centrum van Heestert

Redactie KW

In de groenzone achter de school in de Vierkeerstraat werd een vijver aangelegd. Die vormt een belangrijk natuurelement in de jonge woonwijk

De groenzone werd vrijdagnamiddag in de gutsende regen officieel geopend. Sinds 2010 ontwikkelde zich tussen de Vierkeerstraat en de Arteveldestraat een moderne woonwijk. Tussen de verkaveling in de Remi Deprezstraat en de Arteveldestraat werd eveneens een wandel- en fietsweg aangelegd. “Zo kan iedereen makkelijk en veilig de nieuwe groenzone en de school bereiken. We kunnen tevens genieten van een groenzone van ruim 6.600 m² in het centrum van Heestert.”, vertelt Wim Monteyne, schepen van groenbeleid.

Regenwater vloeit traag af

Ook in de Remi Deprezstraat werd nog een groenstrook met bomenrij voorzien van circa 600 m² straatgroen. In totaal werden 58 nieuwe hoogstambomen geplant. De vijver in deze groene zone heeft een oppervlakte van ongeveer 500 m². “Een ingenieuze constructie buffert het hemelwater van de nieuwe wijk. Het water wordt er opgehouden en een overloop en ventiel zorgt er voor dat het regenwater traag afvloeit naar de Verbrandhofbeek.”

Het speelgazon zal regelmatig gemaaid worden zodat het bruikbaar is voor verschillende balsporten of het kan gebruikt worden als lig- en speelweide.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier