Groene long van Bissegem krijgt stilaan vorm

08/07/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/07/17 om 08:35

Stadsgroen Ghellinck, de groene long van Bissegem die negen hectaren groot is, wordt door Stad Kortrijk ontwikkeld in samenwerking met Natuurpunt. 'Ontwerpbureau Omgeving' uit Berchem kwam het voorontwerp voor de inrichting van deze open ruimte voorstellen aan de bevolking. Ongeveer 60 mensen waren aanwezig.

"Het voorontwerp kwam tot stand op basis van de vele suggesties die de stad kreeg tijdens een bevraging van de bevolking bij de aanplanting van het geboortebos vorig jaar", aldus gebiedswerker Tim Hautekeete. "Verschillende generaties kwamen aan het woord. Alle 426 voorstellen werden door het studiebureau geanalyseerd en waar mogelijk opgenomen in een voorontwerp voor stadsgroen, waar verschillende thema's aan bod komen zoals wandelen en fietsen, sport, spel en ontmoeting, plant en dier, boer en tuinder, herwaardering van Hoeve Armengoed en experimenten. "Ons voorstel is hoe het stadsgroen er kan uitzien", luidt het bij 'Ontwerpbureau Omgeving'.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!