Gevangenis schakelt schapen in voor groenonderhoud

In de gevangenis van Brugge grazen er voortaan schapen. (GF)
Redactie KW

Rondom de gevangenis van Brugge grazen er voortaan schapen. Op die manier wil de gevangenis het onkruid buiten de gebouwen ecologisch bestrijden.

Het penitentiair complex aan de Legeweg in Brugge zal voortaan schapen inzetten om het vele groen rondom de gebouwen te begrazen. Omdat alle openbare besturen onkruidverdelgers moeten weren in hun groenbeheer, zoekt iedereen naar andere oplossingen. “Aan de gevangenis van Brugge is uitzonderlijk veel groen. Dat wordt normaal beheerd door de gevangenen, maar vanaf deze week worden ook schapen ingezet. Dat is ecologischer”, zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen.

Nog deze week

“De schapen zijn geen eigendom van het gevangeniswezen”, legt hij uit. “Ze worden verzorgd door hun eigenaar.” De schapen moeten er nog deze week komen. “We zouden normaal al gestart zijn, maar er moesten eerst nog wat aanpassingen gebeuren aan het terrein voor de veiligheid van de dieren. Ze mogen zich natuurlijk niet verwonden.”

Rustgevend

Komen de gedetineerden zelf in contact met de dieren? “Ze zullen de dieren natuurlijk kunnen zien tijdens hun wandeling of als ze naar buiten kijken”, zegt Laurent Sempot. “Maar of dat ook een heilzaam of rustgevend effect op hen zal hebben, weet ik natuurlijk niet. Dat zullen we wel zien wanneer het project geëvalueerd wordt.”

(IN/Tom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier