Fietskoeriers winnen Groene Pluim 2015

Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Groen West-Vlaanderen op haar nieuwjaarsreceptie een Groene Pluim uit aan een organisatie, bedrijf of initiatief dat een groen duwtje in de rug verdient. Winnaars dit jaar zijn De Fietskoeriers.

Groen West-Vlaanderen liet zich dit jaar inspireren door de rede van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé over ‘ondernemen’ en (groene) economie. “Groen droomt van steden waar fietsen de norm wordt, van zuinig en milieuvriendelijk omspringen met onze beperkte ruimte en grondstoffen en kiest voor lokale productie op maat van de bewoners”, luidt het.

Milieuvriendelijk transport

Er werden drie (groepen van) bedrijven genomineerd die in die groene dromen passen: Beauvent cvba, een coöperatieve onderneming rond kleinschalige en milieuvriendelijke energieproductie, Fietskoeriers, een milieuvriendelijk snel transport en Peter Steen & Co en Wonen en Natuur voor de verkoop van bio-ecologische bouwmaterialen. Uit die drie nominaties kozen de leden van Groen-West-Vlaanderen uiteindelijk De Fietskoeriers tot winnaar van de Groene Pluim. Fietskoeriers in onze provincie bestaan ondertussen in Brugge, Kortrijk, Roeselare en Oostende. “Ze vormen een goed alternatief voor het rondbrengen van allerhande pakjes en poststukken in de steden. Het is een milieuvriendelijke vorm van transport, neemt veel minder ruimte in dan de wagen en de fietskoeriers zijn in een stedelijke omgeving bovendien een stuk sneller dan de wagen. Deze relatief nieuwe vorm van logistiek willen we dan als Groen ook alle kansen geven”, zegt het verslag van de jury. Op de foto herkennen we fietskoeriers Frederik Blomme en Hans Braem uit Roeselare en Brugge. (PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier